Leveransebeskrivelse

skjul / vis

 

ØVRE SOLLIGÅRDEN 13, 15 og 17.
GNR/BNR 18/327

Utbygger: Sollielva AS
Totalentreprenør: TotalRenovering as

 

Seksjon Adresse Etasje
5 Øvre Solligården 13B 1
6 Øvre Solligården 13A 2
7 Øvre Solligården 15B 1
8 Øvre Solligården 15A 2
9 Øvre Solligården 17B 1
10 Øvre Solligården 17A 2

 

Denne leveransebeskrivelsen er veiledende og avvik må påregnes.

Arealer:
Se plantegninger for spesifisering/måling av arealer.
Balkonger/platt/utearealer osv er ikke medregnet i arealer (så fremst dette ikke er spesifisert).

Yttervegger:
For seksjon 5, 7 og 9 gjelder følgende:
Yttervegger er i bakkant og sider utført i 250 mm Leca isoblokker med innvendig 68 mm påforing og 70 mm mineralull. Mur er slemmet/poretettet på inn- og utside.
Frontvegg er utført i bindingsverk av tre med 48x198mm, 200 mm isolasjon, dampsperre, krysslekter 48x48mm, 50 mm isolasjon og 1 lag std gips innvendig (totalt 25cm isolasjon). Utvendig med gu gips, forhudningspapp, lekter og kledning jf. fasadetegning.
For seksjon 6, 8 og 10 gjelder følgende:
Yttervegger er utført i treverk med 48x198mm, 200 mm isolasjon, dampsperre, krysslekter 48x48mm, 50 mm isolasjon og 1 lag std gips innvendig (totalt 25cm isolasjon). Utvendig med gu gips, forhudningspapp, lekter og kledning jf. fasadetegning.

Etasjeskille og himling plan 1:
Etasjeskille av 250 mm Leca byggeplank, på oversiden avrettet og poretettet med avrettingsmasse, 0,20 mm dampsperre, 8 mm Silencio trinnlydplate, 14 mm parkett. Nedforet himling i plan 1 med 70 mm mineralull, gipsplater, sparklet, strimlet og malt 2 strøk. Innfelte LED spotter i stue, kjøkken og bad. Bad, vaskerom og vindfang i plan 2 har flislagte gulv og vindfang samt bad har varmekabler i gulv.

Gulv på grunn:
Plate på mark med 200 mm EPS, betongplate. Avrettet. 0.20 mm dampsperre, Milliclick gulvvarmesystem i stue, kjøkken og gang, 14 mm parkett.
Bad, vaskerom og vindfang har flislagte gulv. Vindfang og bad har varmekabler i gulv. Sportsbod er utført med ringmur og betongplate. Isolert med 50 mm XPS, 0,20 mm dampsperre og ubehandlet betong.

Vegger:
Lettvegger er bygget av bindingsverk i tre med 70-200 mm isolasjon og 13 mm standard gipsplater som sparkles, strimles og males 2 strøk. Bad utføres med 12 mm X-finer og membranplater for flislegging.

Tak og himling plan 2:
Tak på bygning er delvis oppbygget av sperrer og delvis oppbygget av selvbærende stålplater.
Sperretak er utført av I-bjelker 350mm med opplegg på yttervegg og tredragere. 350 mm isolasjon, lektret 48 mm, 50 mm isolasjon, fuktsperre og 13mm gipsplater som sparkles og males to strøk. (Totalt 400 mm isolasjon). Utvendig side med diffusjonsåpent Isola PRO Super undertak, 23 mm klemlektere (sløyfer), 48 mm lektere, 15 mm OSB taktro tekket med Isola Mestertekk.
Flat del av yttertak utføres av 150 mm selvbærende stålplater, isolert med totalt 400 mm Rockwool og EPS. Flatt tak er tekket med Sarnafil takfolie.
Takrenner, nedløp og beslag som silver metallic. Tak på sportsboder er oppbygd med sperrer, undertak, lufting, lektere, tro og tekking med Icopal Topsafe. Uisolert tak i sportsboder.
Innfelte LED spotter i himling plan 2 i stue, kjøkken og bad.

Vinduer:
Leveres i hovedsak som 3-lags super energispareglass med argon. Vinduer har trekarm som er hvitmalt innvendig og aluminiumsbelagt på utsiden. Aluminium på utsiden er natureloksert. Vinduer har delvis soldempende effekt og selvrensende. Vinduer mot nabobygg med brannklassifisering. Brannklassifiserte vinduer er i to-lags utførelse. Glassene i vinduene har meget god isoleringsevne og det kan ved enkelte tilfeller dannes roser av fukt/rim på utsiden av glassene. Dette er fordi glassene slipper igjennom lite varme. Dette er helt normalt og ikke reklamasjonsberettiget.

Dører:
Innerdører leveres som hvite slette lettdører med hvitmalt karm og vrider i børstet stål. Ytterdører med glass.

Gulv:
Standard eikeparkett i alle rom utenom bad og vaskerom. Bad og vaskerom med fliser 10 x 10 cm grå. Gulv med lokalt fall til sluk. Vindfang flislegges med 75 x 75 cm brune fliser.

Listverk:
Gulv; Alle gulv unntatt bad og vaskerom listes i hovedsak med 15 x 45 mm parkettlist hvitmalt furu. Andre gulvlister kan forekomme.
Himling; Overgang mellom vegg og himling fuges i utgangspunktet.
Vinduer/dører; Listes med gerikt 12 x 58 mm hvit.
Listverk med synlig innfesting (ferdig behandlet fra fabrikk).

Malerarbeid:
Yttervegger og innervegger (unntatt bad) behandles innvendig generelt med sparkling og 2 strøk maling (hvit slett overflate).
Listverk er hvitmalt fra fabrikk (før montering) og med synlig innfesting. Innerdører er behandlet hvit fra fabrikk, hvitmalt karm. Det er ikke tettelist på karmer.
Sportsboder leveres uisolert og uten plater. Ikke overflatebehandlet.

Flisearbeid:
Fliser gulv bad, 10 x 10 cm mørk grå (standard legging) med lokalt fall til sluk og designrist til sluk.
Fliser gulv vaskerom/bod, 10 x 10 cm mørk grå (standard legging) med lokalt fall til sluk og designrist til sluk.
Fliser vegger bad, 20 x 50 cm hvit med halvblank overflate, hjørnelist på utvendige hjørner og generelt standard legging.
Eventuell kasse for innebygd cisterne til toalett flislegges. Smøremembran på gulv og vegger i våtsoner på bad. Fliser gulv vindfang, 75 x 75 cm brun.

Sanitær installasjon:
Generelt:
Installasjon som vannskadesikkert rør-i-rør med sentral/skap i hver leilighet.
Design batterier på alle servanter, kjøkken og dusj. Vann og avløp til vaskemaskin. Varmtvannsbereder monteres i bod/vaskerom
Kjøkken:
Design kjøkkenbatteri med uttak for oppvaskmaskin.
Bad:
Baderomsinnredning, dusjvegger, dusjgarnityr fra Viking bad. Speilskap med speillys og stikkontakt. Helstøpt servant med en kum og servantbatteri. Toalett som vegghengt type Duravit Starck 3 med innebygd sisterne og soft close lokk (dempesete) og forkrommet trykkplate. 90 x 90 cm dusjvegger er ikke helt tett og kan slåes inn mot vegg. Uttak for vaskemaskin.
Utvendig:
Ny fremføring av vann/avløp til bygget. Utvendige stoppekraner som stenger vann til hvert bygg.

Elektro installasjon:
Komplette elektriske installasjoner med høy standard på leveranse. Kortslutningsvernskap monteres utvendig og det etableres strømmåler i denne. Innvendig sikringsskap med automatsikringer.
Installasjon for øvrig ihht NEK 400.

Innfelte LED-spotter i himlinger med dimmere i stue/kjøkken, bad og gang. Speillys på bad med integrert stikk. Innvendig bod med standard enøk LED lysarmatur. Soverom med spotskinner.
Gulvvarme i baderom og vf som innstøpte varmekabler med termostat (gulv med fliser).
I seksjon 5, 7 og 9 monteres gulvvarme på stue/kjøkken av typen Milliclick gulvvarmesystem med termostat (gulv med parkett). På soverom leveres varmepanel for montering på vegg. Dette monteres av kjøper.
Seksjon 5, 7 og 9 leveres med luft-til-luft varmepumpe.
I stue seksjon 6,8 og 10 monteres varmepanel under vindu. Det leveres ikke varme i gulv stue, kjøkken og gang i seksjon 6,8 og 10. På soverom leveres varmepanel for montering på vegg. Dette monteres av kjøper.
Kabel-TV/internett på stue med tilhørende stikk.

Belysning utvendig ved inngang/trapper.
Utelys ved balkongdører og inngang som Norlys alu LED.
Bravida Norge AS er ansvarlig for el.installasjonen.

Kjøkken- og garderobeinnredning:
Kjøkkeninnredningen: Leveres som:
Front: Athena Hvitmalt og Athena Sort Eik
Håndtak: Newline
Benkeplate: 40mm laminat modell «Lys Wenge»
Vask: 1,5 kum std. til nedfelling.
Hvitevarer av kjente merker: Stekeovn og induksjonstopp
Oppvaskmaskin
Kjøl/frys kombiskap
Ventilator
Demping på alle skuffer og skap.
Led-spotter med dimming under overskap og inni glasskap
Garderobeskap: Garderobeskap leveres ikke.

Ventilasjon:
Boligen er utstyrt med individuelt balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinningsfunksjon. Aggregat er plassert på bod. I seksjon 5 er ventilator montert med kullfilter og resirkulering. I seksjon 7, 9 og 10 er kjøkkenavtrekk koblet til ventilasjonsanlegg. I seksjon 6 og 8 er kjøkkenavtrekk med direkte utblåsning til friluft. Viser til brukermanual til ventilasjonsanlegg for riktig bruk.

Pipe / ildsted og luft til luft varmepumpe:
Ovn og pipe monteres i seksjon 6, 8 og 10. Ovn og pipe monteres ikke i seksjon 5, 7 og 9.
Det leveres luft til luft varmepumpe i seksjon 5, 7 og 9. Varmepumpe leveres ikke til seksjon 6, 8 og 10.

Brannvernutstyr:
Boligene er satt opp med individuell brannvarsling. En stk optisk røykdetektor/varsler. Til hver leilighet leveres 1 stk 6 kg pulverapparat som monteres av kjøper.

Balkonger/terrasser:
Bygges etter plan- og fasadetegninger). Dekke av impregnert trevirke.
Møbler og beplanting på balkonger er ikke medtatt.

Sportsbod:
Sportsbod ihht tegninger. Intern fordeling fremgår av prospekt.
Standard enøk LED lysarmatur med bryter. Dobbel stikk inne samt stikk utvendig.

Carport:
Intern fordeling av carportplasser fremgår av prospekt.
Carport er bygd opp av limtresøyler og limtredragere med sperrer, taktro og taktekke. Takrenne og nedløp mot nord. Kledning på vegg mot nord og vest. Uisolert. Taktekke Isola Mestertekk.
Ikke strøm i carport.

Canal digital:
Kabel-TV og internett fra Canal Digital inngår. Uttak for Kabel-TV på stue med tilhørende stikk.
Kjøper forplikter seg til å tegne abonnement fra Canal Digital med 12 måneders bindingstid. Kjøper bestiller selv abonnement hos Canal digital.

Parkering:
Parkering ihht seksjoneringstegning og tilleggsavtale. Gjesteparkering nede mot Sosltrandvegen som vist på seksjoneringstegning og tilleggsavtale.

Uteområde:
Uteområde på østsiden av boligene er asfaltert. Skråning på nedsiden (mot vest) vil bli opparbeidet med stedlige masser i 2016. Dette gir ikke grunnlag for tilbakeholdelse av penger. Trapp mot vest mellom boliger i Solstrandvegen 430 og Øvre Solligården 13/15 er tilpasset terrengets beskaffenhet og overbygd med tak. Trapp avviker noe opptrinn/inntrinn og noe i stigningsvinkel. Snø kan deponeres gjennom port ved elv mot sør.

Avfallshåndtering:
Det foreligger kommunal godkjenning på etablering av felles avfallsløsning mot nordøst, Solstrandvegen 430.  Dette er en nedgravd løsning som ligger skjult i bakken og der innkastet er synlig over planert terreng. Les mer om dette på www.kanstad-mek.no. Vi har pr dags dato ikke full oversikt over de totale kostnader på etablering av DypOpp og tar forbehold om uforholdsmessig høye etableringskostnader. Etableringen vil ikke medføre økte kostnader for kjøpere.

Selveier/sameiet:
Selveierleiligheter som er organisert i et sameie. Det utarbeides standard vedtekter til sameiet vedrørende bruk av uteareal, drift av byggene osv. Disse kan eventuelt endres og utvides etter kjøp av boliger når sameiet er stiftet. Et sameie medfører at en deler på fellesutgifter som forsikring, utvendig vedlikehold, felles strøm, noen kommunale utgifter, vaktmestertjenester, forretningsførsel osv. som deretter fordeles på eierseksjoner i brøk. Det er utarbeidet en egen avtale om bruk av fellesareal som alle kjøpere forplikter seg til å følge.

Kommunalt vannhus, videre utbygging:
På tomten står det et kommunalt «vannhus» for drikkevann.
Det er planlagt etablering av flere enheter på oversiden av Øvre Solligården (mot øst), og etablering av disse vil i en periode medføre anleggsarbeid/trafikk over tomten.
Vi viser til egen tilleggsavtale hvor dette er beskrevet nærmere.

Kvalitet på leveransen:
Utførelse etter toleransekrav i NS 3420, siste revidering (utgave 3) og byggforsk 520.008. Utførelsen følger ”normal” toleranse etter standarden. Eventuelle målinger av toleranse skal utføres når boligen er ny og før møblering. Det gjøres spesielt oppmerksom på at tre er et levende materiale som påvirkes av temperatur og fuktighet, noe som kan medføre enkelte sprekkdannelser det første året (typisk i hjørner), men dette er ingen reklamasjon/mangel.
Teknisk forskrift:
Leveranse følger TEK -10 og siste revidering av Teknisk forskrift (TEK10) stiller strengere krav til isolering, U-verdi på vinduer, varmegjenvinning, alternativ varmekilde osv.

Generelt:
Det ryddes innvendig og utvendig for byggavfall. Innvendig foretas enkel byggvask før overlevering og ettervask av leiligheter og fellesareal må påregnes utført av kjøpere i forbindelse med innflytting. Utbygger og totalentreprenør forholder seg retten til å foreta forandringer i materialvalg, valg av leverandører og konstruksjon, forutsatt at opprinnelig funksjon og kvalitet overholdes.

FDV, (forvaltning, drift og vedlikehold) vil foreligge på www.boligmappa.no.
Vi vil ca. tre uker etter overtakelse ha en gjennomgang med kjøper/bruker for å sikre riktig bruk av bolig. Særskilte ting er bruk av stearinlys, tørking av klær, bruk av ventilasjonsanlegg, bruk av ildsted m.v.
Ved spesielle ønsker så bes kjøper kontakte totalentreprenør eller utbygger.

 

Tromsø 18.01.2016
TotalRenovering as
Bjørnar Eliassen